Rally Esset imponerade

Stefan Lundmarks Rally Esset svarade för en mäktig långspurt när han vann ett V5-lopp på Solänget på söndagskvällen och tjänade 25 000 kronor. Rally Esset fick anfallsorder knappa 700 kvar från tredje ytter och avslutade med 1.10,2 sista 600 när han sänkte hela fältet.

Rally Esset var framme utvändigt om ledande O.P’s Fabulous i slutkurvan och hade skaffat sig ett övertag redan mitt i sista sväng. O.P’s Fabulous stretade emot så gott han kunde, men i den snabba avslutningen fick han stumma ben till slut och galopperade 100 kvar som klar tvåa.

Lånekusken Rikard N Skoglund öste lovord över Skelleftehästen Rally Esset som höll sin fart hela vägen in i mål.

– Det var väldigt snabba sista 700 meter och det var imponerande att vinna på det sättet som han gjorde det på. Jag är glad att jag fick chansen att köra honom, sade Rikard i segerintervjun.

Birgitta Westermarks Ängens Airman var tvåa i samma lopp efter en stark avslutning från femte ytter. Han var dock slagen med fyra längder av Rally Esset, som landade på 1.14,9/2140 meter. Ängens Airman noterade 1.15,5 med Krister Söderholm i sulkyn.

Viktoria Swng travade nya voltrekordet 1.13,9/1660 meter, men det räckte ändå bara till ett tredjepris i ett P21-lopp trots att Jens Eriksson gav hästen en perfekt resa Två av hästarna som stod på startvolten sänkte också sina tider och gick inte att fånga in.

Vårvind sänkte sitt voltrekord till 1.24,9/1640 meter och blev fyra i ett kallblodslopp tillsammans med Malin Vikund.