Många bra prestationer vid fina fredagstävlingar

Hemmalaget blev utan seger vid fredagskvällens fina tävlingar på Skellefteåtravet, men bakom vinnarna gjordes många bra prestationer som ska lyftas fram. Här har ni referaten och kommentarerna från alla lopp.

Lopp 1: Vindpärla tog några galoppsteg efter 200 meter, men tappade ingen position utan följde med som trea och fick andra ytter när fältet började formera sig. Ut till anfall 650 kvar och avgjorde med en halv längd på upploppet när ha tog karriärens första seger. Tränar gör Rainer Tuuliainen och för hemmakusken Per Gustafsson var detta seger nummer 996. Fyra kvar till tunsenklubben således. Vännfors Stjärna i ledningen. Stretade emot länge. Hemmahästen Rappodina togs lugnt från start. Galopperade efter 650 meter och fick jaga ikapp tätgruppen. Hamnade i tredje invändigt när hon anslöt där framme och fullföljde bra som trea. Travade 1.30,7 sista 1500 och visade att hon har fart för att vinna lopp.

Lopp 2: Kejsare Zon var enda hästen i fältet med bakspår, men lyckades lustigt nog komma till ledningen redan efter 350 meter sedan kusken Petteri Joki var vaken i ingången till första sväng då han bytte spår och efter det körde till ordentligt. Efter att ha fått bestämma första varvet avslutade den Petri Salmela-tränade treåringen med 1.16,7 sista rundan och tog hem förstapriset på 50.000 kronor. Young Lavec med som trea och fick andra ytter dryga varvet från mål. Blev utan rygg på sista långsidan men fullföljde klart godkänt som tvåan utan att kunna hota. Wretched i rygg på ledaren. Hakade på okej som trea i mål.

Lopp 3: Månlykke A.M galopperade efter start och tappade minst 50 meter. Var snabbt ikapp fältet och styrdes sedan på i vida spår. Sköljde förbi allihopa och satt i ledningen dryga varvet från mål. Klockades till 1.24,5 ett varv från 1900 kvar till 900 kvar, vilket vittnar om att fyraåringen från Jan-Olov Perssons stall hade överlägsen fart för den här klassen. Gick undan med sju längder på upploppet och har nu nio segrar på tio starter. Möjlighet bra till i andra ytter. Svarade favoriten 1300 kvar, men agerade lite trögt och blev kvar i tredjespår tills 450 kvar då man kom ner i andraspår igen. Vann klungspurten om andraplatsen. Hemmahästen Solis i ledningen och släppte sedan till favoriten efter ett drygt varv. Fullföljde klart godkänt i sin comeback efter att ha vilat från tävlandet sedan oktober förra året.

Lopp 4: Gaius F (bilden ovan) satt lugn utvändigt ledaren tillsammans med Jenny Engfors. Pressade sig till ledningen 800 kvar och svarade sedan när det blev tryck på utsidan. Enkelt undan med tre längder på målrakan och tog nu andra raka segern. Hemmahästen Wikipedia var snabb ut och tog genast hand om ledningen. Släppte 800 kvar i samband med att det blev en rejäl temposkärpning där framme och såg ut att ha lite problem då. Tände om och fullföljde klart godkänt som tvåa på nytt rekord. Flacco i femte par utvändigt. Ut till anfall i tredjespår 550 kvar och avslutade med 15,5 sista 500. Klart positiv avslutning i första starten på drygt fyra månader.

Lopp 5: Tangen Haap utvändigt i kön efter ett ha inlett med 60 meters tillägg. Hakade på i tredjespår under slutrundan och var ute i fjärdespår i slutkurvan. Avslutade bäst av alla och avgjorde säkert med 1,5 längder till slut. 30:e segern i karriären för Björn Karlssons stjärna. Storsjarmören i femte ytter. Med i tredjespår på slutvarvet. Vreds ut i fjärdespår i sista sväng och skaffade sig övertaget redan i utgången av slutsvängen. Hade inte kraft att svara favoriten på upploppet, men klart bra ändå som tvåa. Junifaks i fjärde ytter. Satt kvar när det kördes bakifrån. Kom fram fint mellan hästar och tog tredjeplatsen.

Lopp 6: Bishop hamnade utvändigt ledaren efter 600 meter. Blev avlöst dryga varvet från mål och fick då andra ytter. Lyftes ut till attack 500 kvar och gick först i tredjespår runt slutsvängen. Var ändå den som hade klart bäst ork sista 100 och vann klart md 2,5 längder. Satte också ett nytt rekord med 1.15,3a/2140 meter tillsammans med Krister Söderholm, som körde hästen för första gången. Jetline till ledningen redan efter 100 meter från sjundespår bakom startbilen. Släppte efter 600 meter och väntade sedan på open stretch. Klart positiv som tvåa. Lemmy hamnade i sjunde par utvändigt i denna spårtrappa. Började röra på sig i tredjespår dryga varvet från mål och gick ett starkt slutvarv där han klockades till 1.13,2 sista rundan.

Lopp 7: Enjoy Chocolate snabb ut och satt i ledningen efter 150 meter. Inledde med 1.14,2 första varvet och vann ohotad till slut tillsammans med Hanna Olofsson efter en snabb avslutning på 1.12,1 sista 400 där det gick ännu snabbare över upploppet. Hemmahästen Robin Hood Bi i rygg på ledaren. Fick vänta på open stretch och höll farten starkt in i mål utan att komma farligt nära. Var dock klart positiv som tvåa i sin comeback, då han inte startat på nio månader. Favoriten Rally Funny togs lugnt från start och fick sedan andra ytter. Väntade med attacken tills 250 kvar. Höll farten helt okej, men kunde inte utmana om segern i den snabba avslutningen.

Lopp 8: Bork Faxa sist utvändigt. Med i avancemang i  tredjespår 1400 kvar och blåste sedan till ledningen mitt på sista långsidan. Avslutade med ett slutvarv på 1.27,5 med Janne Norberg i vagnen och vann lätt med 3,5 längder. Tog nu sin sjätte seger i åttonde starten. Guli Orkan i fjärde ytter. Gick först i tredjespår 1400 kvar och tryckte sig till ledningen 750 kvar. Utan svar mot favoriten och fick rikta in sig på att ta andrapriset. Faste Odin klar trea på avstånd efter att ha blivit störd på sista bortre långsidan.

Lopp 9: Samuel Sisu till ledningen efter 350 meter för att sedan släppa kort senare. Gled ut ett spår 500 kvar och avgjorde sedan säkert inne på upploppet efter att ha serverats ett fint lopp av Antero Heinonen. Carisma Mearas i andra ytter. Hamnade först i andraspår 550 kvar och fullföljde godkänt som tvåa utan att kunna svara smygkörd konkurrent. Kossu Sisu utvändigt i kön. Gick en helt okej slutrunda efter att ha varit ute i vida spår sista sväng.