Guldhag vann montéloppet

Skellefteåtravets skickliga montéryttare Erica Guldhag tog årets andra seger vid torsdagens breddloppstävlingar i Boden. Precis som i sitt senaste segerlopp hette segerhästen Tjurkhults Sigge, som tränas i Finland av Vesa Jokiniemi.

– Tjurkhults Sigge har bra grundkapacitet, men det gäller att ge honom snälla lopp i ryggar. Lyfter man ut till attack för tidigt så stannar han till slut. Idag löste det sig perfekt och jag behövde varken dra tussarna eller det norska huvudlaget på upploppet, sade Erica i segerintervjun.

Peter Wikström tog sin fjärde kuskseger för året när han inledde tävlingsdagen med att vinna med Bodenhästen Stuart Little.

Bästa resultatet av Skelleftehästarna nådde Ros Svarten som var tvåa i sin comeback för Christian Månsson. Ros Svarten landade på 1.28,6/2160 meter efter att ha fått ett snällt lopp i fjärde par invändigt innan han började leta sig ut i spåren runt sista sväng. Luckan kom i början av upploppet, men Ros Svarten hade ingen chans att utmana vinnaren Skaffer Elden.