Erica rider landskamp på Malta

För tredje året i rad rids det landskamp i monté på ön Malta.
Sveriges representant 2018 är Skellefteåtravets Erica Guldhag!


Landskampen är ett privat initiativ mellan svensken Christoffer Pihl-Svensson, och Maltesen Shaun Formosa. Första året var det två deltagande länder, andra året fyra, och i år hela åtta olika länder som representeras, och där har det tagits ut en ryttare från vardera land. Ryttarna kommer att göra upp under två montélopp söndag den 3 juni.

Erica berättar:
”I början av maj så fick jag frågan om jag var intresserad av att åka till Malta och rida monté. Vad svarar man på en sån sak!? Klart att jag vill!!

Erica fortsätter: ”Det känns väldigt kul och spännande att få åka iväg på en sån här resa, jag har aldrig varit på Malta tidigare och det ska bli extra kul att få åka dit och uppleva travsporten på nära håll då de även arrangerar utflykter runt om till olika tränare i Malta för oss som kommer dit och rider. Anmälan till loppen har inte varit ännu, utan den är 26-27 maj, så nu ser jag med spänning fram emot att få se vad det är för hästar som jag kommer att få rida”, avslutar Erica.

Vi på Skellefteåtravet är stolta att som enda svenska bana representera Sverige i detta event! Vi önskar naturligtvis Erica lycka till och hon har lovat att ge oss en utförlig beskrivning om detta äventyr senare.