Äntligen seger för Forspärla

Efter 39 starter i rad utan seger blev det äntligen en fullträff för sjuåriga kallblodsstoet Forspärla.

Vid tisdagens lunchtävlingar på Umåker small det bara till när Jan Gustavssons häst fick anfallsorder in på upploppet. Hon flög fram till en smått överlägsen seger med fem längder på nya voltrekordet 1.26,1/1660 meter.

Forspärla var en frisk 27-oddsare på toton. Kanske inte så konstigt då hon inte har vunnit lopp på väldigt länge, även om alltid varit nyttig och ofta varit med i främre träffen.

– Hon är väldigt kvick i benen när hon får rätt lopp. Idag stämde det perfekt, sade segerkusken Janne Norberg i segerintervjun.,

Forspärla satt initialt i fjärde par utvändigt och fick sedan en bra rygg i tredjespår 800 kvar. När hon sedan vreds ut till egen attack in på upploppet var det inget som kunde stoppa Forspärla denna härliga sommardag.

Per Gustafsson tog seger nummer 997 när han vann med treåriga Järnsaxa, som spårade från start till mål i sin debut. Järnsaxa vann på 1.34,9/2140 meter och hade händelserna under kontroll upploppet ner.

Jens Eriksson tog årets elfte kuskseger när han vann med Umåkerhästen Wasa Warrior, som serverades ett fint rygglopp i hårt tempo av Jens.