Stark V75-insats

Stefan Lundmarks femåring Rally Esset fullföljde starkt till en tredjeplats vid lördagens V75-start på Umåker.

I klass I-försöket över lång distans avslutade Rally Esset 1.11,8 sista 800 i tredjespår efter ett stökigt lopp där flera konkurrenter galopperade bort sig.

Alla galopper på sista bortre långsidan var dock inget som gagnade Rally Esset. Faktum var att Rally Esset var på väg att komma ner i andraspår innan slutsvängen, men nu lyckades en invändig konkurrent smita ut och ta den platsen när flera hästar galopperade runt omkring.

Den som kom ut mitt på sista långsidan var Cameron Dream som sedan vann loppet efter att ha satt klorna i ledande Il Diablo på upploppet. Rally Esset landade på 1.14,8/2640 meter och var slagen med med tre tiondelar av vinnaren. Tredjeplatsen var värd 31 000 kronor.

Skellefteåtravets andra V75-häst på Umåker var Gabriella Laestanders Marciano, som blev sexa i en tuff bronsdivision över sprinterdistans. Marciano sänkte sitt rekord till 1.11,5a/1640 meter, men det räckte inte för att blanda sig i segerstriden. Efter en resa i fjärde par utvändigt fick Marciano aldrig riktig tätkänning trots att han avslutade i 1,10-fart sista 500 med en slutkurva i tredjespår.

I stodivisionen som låg utanför V75-kupongen var Jazza Håleryd, tränad av Anki Frisk, fyra i mål efter att ha suttit fast i rygg på ledaren till slut. Kjell-Ove Erikssons Viktoria Swing fick med sig ett sjättepris i samma lopp.

I två ramlopp tog Skelleftehästarna Big Believer (tränad av Carl-Evert Johansson) och Juliblixten (Camilla Lövbom-Wiklund) var sitt tredjepris.