Marciano övertygade

Stall Gabriella Laestander har tidigare köpt hästar som Face The Evil och Premier Kronos från Lutfi Kolgjini på Jägersro. Hästar som sedan tagit klivet ända upp i gulddivisionen.

Nästa gulddivisionare från Innervik kan mycket väl vara femåringen Marciano, som övertygade stort vid torsdagens lunchtävlingar i Boden.

Efter en fin resa i andra ytter avväpnade Marciano ledande storfavoriten Roger America väldigt enkelt in på upploppet.

– Ska man jämföra med någon av Bert Petterssons andra hästar så kan jag säga så mycket att Marciano inte torskar mot en sådan som Premier Kronos. Och även fast jag jämför med en rätt bra häst så hävdar jag att Marciano slår Premier Kronos sju dagar av sju, sade kusken Ove A Lindqvist i segerintervjun.

Längre ut i banan försökte Wasa Warrior utmana mitt på upploppet, men Marciano sträckte bara på sig sista biten och vann med en längd på 1.14,1a/2140 meter.

– Redan när jag kom upp utvändigt Roger America 400 kvar var det klart. Marciano visade sedan en bra egenskap som svarade på häst när det kom upp en annan konkurrent på utsidan, sade Ove A Lindqvist.

Jan Hällgrens Sambucus P.R tog tredjeplatsen i samma lopp. I en utdragen spetskörning släppte Leif Eriksson bakom Sambucus P.R till Roger America efter 600 meter. Sambucus fullföljde sedan klart godkänt på 1.14,4a/2140 meter.

Stefan Lundmarks Mystic Accident tog en andraplats i ett annat V4-lopp efter att liftat med i fjärde par invändigt och kommit fram fint på innerspår.

Jens Eriksson tog en kuskdubbel med lånestyrningarna Happy Hayley och Fjelstad Goggen, vilket innebär att Jens totalt är uppe i åtta kusksegrar under 2018.