Kasper Sånna starkast till slut

Hampus Eriksson tog årets första tränarseger när Kasper Sånna avslutade torsdagskvällens tävlingar på Bodentravet med en komfortabel seger.

Efter ett slutvarv utvändigt ledaren var Kasper Sånna starkast till slut och tog hem segerchecken på 10 000 kronor.

Från bakspår hamnade Kasper Sånna hyggligt till i fjärde par utvändigt, men då det var relativt lågt tempo i täten valde kusken Malin Viklund att gå fram utvändigt ledaren efter ett varv.

Kasper Sånna skärpte sedan farten utvändigt om Jo Jo Gunne och via ett slutvarv på 1.16,3 avgjorde Skelleftehästen enkelt till slut. Redan i sista sväng hade den sexårige fuxen skaffat sig ett övertag och segermarginalen skrevs till fyra längder.

Segertiden blev 1.17,8a/2140 meter och det här var hästens tredje seger i Hampus Erikssons regi.

Inom V64 plockade Skellefteåtravet tre tredjeplatser.

Storvinna visar fortsatt nyttig form och var nu knappt slagen om andrapriset. Från dubbla tillägg satte sig Jens Eriksson i fjärde par invändigt innan han gick ut et spår på sista bortre långsidan. Åt vinnaren Åstas Marcus fanns inget att göra, men Storvinna fullföljde bra där bakom på 1.28,1/2180 meter och slog bland annat favoriten Hallsta Vinnex.

Stefan Lundmarks Rally Esset gick ett starkt slutvarv från dubbla tillägg och landade på 1.14,7/2180 meter som trea efter att att ha travat 1.13,2 sista rundan.. Rally Esset skuggade favoriten Hesiod och var bara en halv längd efter vinnaren till slut. Lite snöpligt blev han målfotoslagen om andrapriset av Mr Golden Quick, men prestationen vittnar om att Rally Esset har en hel del att hämta i år.

I snabbloppet var Gabriella Laestanders Premier Kronos med i spetskörningen från början tillsammans med Kaj Widell i vagnen. Premier Kronos fick nu ge sig mot Remote Control i spetskampen, men fick sedan en bra resa i rygg på ledaren. Därifrån hängde han med till tredjeplatsen på 1.15,1a/2140 meter bakom vinnaren Special Promise och tvåan Raz Mackenzie.