En årsdebut som lovade mer

Per Gustafsson bokförde sig för en dubbelseger vid torsdagskvällens breddlopp i Boden.

Egentränade fyraåringen Il Vero Alfredo var väl förberedd i sin årsdebut och vann busenkelt från ledningen. Sedan fick Kjell Lundmarks kallblod Bläs Laban äntligen utdelning på sin form och tog sin första årsseger.

 

Il Vero Alfredo hade innerspår bakom startbilen och via en bra start lyckades han svara upp ledningen utan problem. Efter 1.14,5 första 500 kunde Per dämpa farten under mellanvarvet för att sedan dra på i en snabb avslutning. Il Vero Alfredo stack undan med fem längder till slut efter att ha avslutat med 1.13,9 sista 400, vilket var en årsdebut som lovade mer då hästen rekordsänkte till 1.16,3a/2140 meter utan att behöva brukas för fullt.

Bläs Laban har gjort ett flertal fina insatser tidigare i år utan att få vinna, men nu var det dags. Från innerspår på tillägg hittade Per Gustafsson ut i ett tidigt skede och kunde sedan forcera till ledningen 1400 kvar. In på upploppet försökte favoriten Guli Castor att utmana, men Bläs Laban gick odriven undan med 2,5 längder och vann på 1.29,1/2160 meter.

Erica Guldhag tog årets första montéseger när hon vann tillsammans med finske Tjurkhults Sigge, som från rygg ledaren lyckades smita till täten då ledaren bröt ut 900 kvar.