Wikipedia vann i debuten

Christian Månssons träningshäst Wikipedia vann direkt i sin tävlingsdebut på Umåker på fredagen. Det fyraåriga stoet serverades ett perfekt lopp av Kenth Åkerlund, då Månsson själv blev indragen i en otäck olycka i ett tidigare lopp där han kastades ur sulkyn och fick föras med ambulans till sjukhus.

De första rapporterna talade om att Christian Månsson fått en rejäl smäll i sin vänstra axel när han föll i backen i det inledande kallblodsloppet där han körde Dale Oda. Orsaken till olyckan var att favoriten Bork Faxa gick omkull i främre träffen och drog med sig flera ekipage i en riktigt otäck olycka.

Även Janne Norberg, som körde Bork Faxa, fördes med ambulans till sjukhus. Loppet avbröts naturligtvis och kördes om som dagens sista lopp.

Christian Månssons stall fick nu anlita Kenth Åkerlund som lånekusk bakom Wikipedia och det slutade med en övertygande debutseger för det fyraåriga stoet.

I första sväng kröp Åkerlund ner i rygg på ledande Västerbo Anna. På sista bortre långsidan gick han sedan ut ett spår och forcerade Wikipedia till täten. Genom sista sväng fick Wikipedia en lucka ner till resten av fältet och över upploppet höll hon enkelt undan för Golden News. Segermarginalen skrevs till två längder och segertiden blev 1.20,0/2140 meter.

Stall Gabriella Laestander tog sin första seger sedan augusti förra året, då Premier Kronos klev förbi ett enklare gäng från dubbla tillägg i P21-loppet.

Premier Kronos hamnade bra till i tredje ytter efter en bit och fick sedan anfallsorder på sista bortre långsidan. Till slut vann Premier Kronos överlägset med sex längder på 1.15,6/2180 meter.

– Han sprang bara runt dem och hade krafter kvar, sade lånekusken Kaj Widell i segerintervjun.