Vi blir fler aktiva

Vi välkomnar två nya B-tränare Ellen Karlsson och Elin Guldhag!


Ellen Karlsson
Ålder: 17, snart 18

Tog ponnylicensen år 2010 och körde första ponnyloppet samma år och har sedan dess kört/ridit över 100 lopp inom ponnytravet.  Tog körlicens för storhäst hösten 2016 och körde första loppet november samma år. Fortsatte och tog montélicensen i september 2017.

Leasar nu M.T. Joyce och Ellen säger : målet är framförallt att jag ska få skaffa mig rutin och komma in i loppkörningen på riktigt men även att försöka utveckla hästen ännu mer. Det är en häst som är lite speciell men som har ett hjärta av guld. Sen om det skulle gå bra på tävlingsbanorna är naturligtvis bara en bonus för oss båda. Sen är jag lite sugen på att testa henne i monté men vi får se vad framtiden innehåller, jag är optimistisk!

 


Elin Guldhag
Är 27 år och  har mer eller mindre sysslat med hästar i hela sitt liv. Tävlade i ponnytrav 2005 och 2006.
Så här säger Elin: Då jag saknade ”vinnarskalle” så la jag tävlingsskorna på hyllan efter en kort karriär, men fortsatte träna hästar hemmavid. 2009 flyttade jag hemifrån och hästeriet blev lagt åt sidan. Drömmen om en egen häst fanns alltid kvar. Hösten 2015 köpte jag min första egna häst, ett kallblod, och däri väcktes tanken om en egen tränarlicens. I år blir han 3 år och startar därmed sin tävlingskarriär, vilket satte fart på mig och ledde till den nu nyss tagna tränarlicensen. Nu ser vi fram emot många år tillsammans och jag har redan börjat fundera på ytterligare en häst -Kallblod såklart!”

 

 
Körlicensen klar för Thelma Ragnarsson

Thelma Ragnarsson, 19 år,  B-tränare sedan 2017 – har nu kört klart sina utbildningslopp och har kvitterat ut sin körlicens! Hon kör sitt första lopp nu på fredag.

Snyggt jobbat tjejer och välkomna som licensinnehavare på Skellefteåtravet!