Ungdomsstallet invigt!

Invigningen blev en succé med ballonger, fika, bubbel i form av pommac, hamburgare och så klart fin gemenskap! Hyresgästerna som flyttat ini stall A4 är än så länge 3 st och totalt 4 st ponnys.
Ca 30 personer besökte invigningen i lördags.


Ungdomsstallet är en satsning på de som är 25 år eller yngre där man kan hyra in sin ponny eller häst med reducerad hyra.
Med hjälp av Ungdomsstallet kommer vi skapa en trygg och naturlig väg från Travskolan till att kunna köpa sig en egen ponny/häst för att sedan klättra vidare upp till stora travet.
Vi skapar en plats för ungdomar som vill testa sina vingar.

Travskolan är den bästa platsen att börja på när man vill lära sig om travsporten. Vi har fina hästar, bra lokaler och duktiga ledare.
Men efter man gått många kurser, tagit sin ponnylicens och fått mer kunskap och erfarenhet att stå på –  så kanske man vill klättra ett steg till. Det steget kan vara att köpa sig en egen häst. Att man får testa sina kunskaper man lärt sig till att kunna planera, ta hand om, träna och tävla en egen häst är det många som drömmer om. Men det kan finnas lite hinder på vägen så som kostnader och även tanken på att man ska klara det helt själv.. Därför skapar vi en miljö där både erfarna kuskar, ledare och andra som man känner sen tidigare finns i närheten för att stötta, peppa och finnas till hands. Man behöver inte känna sig ensam och man kan lätt planera ihop sig med andra från travskolans stall att träna tillsammans, hjälpa varandra eller efter träningsturen bara mysa och hänga i klubbrummet Oden som finns ovanpå ungdomsstallet.
Även hyran är ett hinder som vi förminskar till ett rimligt pris. På så sätt gör vi hindren lite mindre så fler drömmar kan slå in.
Vi öppnar även en dörr in till det stora travet för de ungdomar som vill köpa sig en storhäst. Vardagsmiljön blir på stallbacken där våra proffstränare och amatörer rör sig dagligen. Man lär känna folk och man kommer varandra lite närmare så steget till stora travet blir inte lika stort och främmande.

Vi skapar en bra och trygg länk mellan Travskolan och Stora travet.