Påsksmäll av H.E.C.Dalove

Sjuårige H.E.C.Dalove tog sin första seger på drygt två år när han leverade en riktig påsksmäll vid långfredagens Umåkertrav.

Som 33-oddsare satte han alla konkurrenter på plats i ett sprinterlopp – detta trots en tuff resa utvändigt ledaren. För kusken Leif Eriksson var det första årssegern, vilket säkert var efterlängtat.

Skelleftehästen H.E.C.Dalove vann på tiden 1.29,3/1660 meter i ett kallblodslopp som hade 30 000 kronor i förstapris.

  H.E.C.Dalove har kommit tillbaka bra efter skada och känns som en ny häst. Jag kom iväg rätt bra från springspår på tillägg och då ville jag inte sätta mig på innerspår utan valde att ligga kvar först i andraspår, sade Leif Eriksson i segerintervjun.

Tränare till H.E.C Dalove är Kjell Lundmark som faktiskt hade två hästar i segerstriden när fältet svängde in på upploppet. I vida spår kom Bläs Laban, stallkamrat med H.E.C.Dalove, väldiigt snabbt och såg ut att ha bästa farten när han olyckligt rullade över i galopp 150 kvar.

– Det kändes som att Bläs Laban var värst emot i början av upploppet, sade Leif Eriksson.

I ett kallblodslopp för lägsta klassen gjorde treåringen Troll Lukas en positiv debut för Mikael Lindqvist. Troll Lukas travade 1.35,0/2140 meter i sin första start och blev tvåa på samma tid som vinnaren Faks Kungen. I sista sväng blev det lite dramatik då storfavoriten Faks Kungen galopperade i ledningen 400 kvar. Troll Lukas tog då över täten som eventuell 55-oddsare, men favoriten lyckades komma tillbaka och vann med en hals till slut.

Noteras ska också att Jens Eriksson åkte till Umåker för en enda lånestyrning och den utflykten gjorde han inte i onödan. I ett stökigt långlopp, där det var nära en olycka i näst sista sväng, lyckades Jens sätta dit Wasa Thunder som spurtade ner favoriten Digital Archive till slut.

Det var årets sjätte kuskseger för Jens.