Katla Kiro trea på V75

Jerker Bjurmans miljonsto Katla Kiro tog en hedrande tredjeplats vid den extra V75-omgång i Gävle på skärtorsdagen.

Katla Kiro tillhörde de minst betrodda i startfältet, men visade återigen att hon alltid är räkna med över lång distans. Nu landade hon på 1.25,9/2660 meter och sprang in 25 000 kronor.

Jorma Kontio körde Katla Kiro för första gången och ekipaget hamnade i sjunde par utvändigt från sitt tillägg. 1400 kvar anföll Art Nökkve från utvändig köposition och Jorma Kontio valde då att följa med i avancemanget i tredjespår.

900 kvar kom Katla Kiro ner i fjärde ytter efter att ha rundat ungefär halva fältet. Ut på sista långsidan tappade Katla Kiro kontakten med tätgruppen och i sista sväng var det en trio som gick loss från klungan.

Katla Kiro kämpade på bra där bakom och när en av hästarna i tätgruppen galopperade mitt på upploppet så kunde stoet från Västra Skråmträsk sno åt sig tredjepriset efter ett slutvarv där hon klockades till 1.25,0.

Vann loppet gjorde Art Nökkve med Håkan Skoglund.