Uppvisning av Troll Odin

Kallblodet Troll Odin hade en storstilad uppvisning i sin comeback vid onsdagens lunchomgång på Skellefteåtravet. Kusken Per Gustafsson behöll ledningen från innerspår på startvolten och öppnade sedan upp en stor lucka ner till resten av fältet.

Ett tag var känslan att Troll Odin ledde med närmare 80–100 meter. Ut på slutrundan tog Jens Eriksson upp jakten bakom Storspjuver, men Troll Odin höll uppe tempot där framme och vann helt överlägset till slut med åtta längder på 1.33,1/2640 meter.

Tränar gör Urban Holmgren som nu fick sin första tränarseger sedan 2012. För femårige Troll Odin var det första segern i karriären i sjätte starten– men med den kapacitet som han besitter var det knappast den sista.

Ytterligare en hemmaseger blev det genom Skafferbest som med Jami Mikkonen i vagnen ledde hela vägen. Tränar Skafferbest gör Karl-Enar Widman.

Kort om varje lopp.

Lopp 1: Desuper Filius och Roger Nilsson fick en bra start från dubbla tillägg och hamnade i tredje par utvändigt. Stötte på sista bortre långsidan och fick rygg i tredjespår en bit. Avgjorde utan problem med 1,5 längder till slut. Miss Golden Quick i tredje invändigt. Kom ut ett spår 600 kvar och avslutade hyggligt utan att bli något hot mot vinnaren. Superinga i andra ytter. Klev på i tredjespår 650 kvar och fullföljde godkänt som trea.

Lopp 2/V4-1: Troll Odin och Per Gustafsson direkt till ledningen från innerspår och skaffade sig sig tidigt en jättestor lucka ner till resten av fältet. Drog i bra tempo och behöll sin jätteledning. Vann överlägset med åtta längder och gjorde en storstilad comeback i sin första start sedan september. Storspjuver i andra ytter en bit ner. Fram i tredjespår 1400 kvar och försökte ta upp jakten på den bortflyende ledaren. Avslutade 1,29,5 sista varvet och gjorde en klart bra årsdebut utan att komma farligt nära någon gång. Stjärnpinglan initialt med som fyra på innerspår. Fullföljde helt okej som trea på avstånd.

Lopp 3/V4-2: U.Boat och John Östman öppnade bra från tillägg och var tidigt ute i andraspår. Kördes till ledningen 600 kvar och tilläts sedan dirigera loppet efter behag. Enkelt undan med två längder till slut med tussarna kvar. Samuel Sisu utvändigt utan rygg en bit ner. Blev avlöst 1300 kvar och fick andra ytter en bit. Ut till attack 650 kvar och kom snabbt fram utvändigt ledaren. Orkade inte gå i närstrid sista 100, men svarade för en klar plusinsats ändå. Oracle d’Inverne till spets i första sväng och sedan rygg ledaren efter 600 meter. Hakade på godkänt som trea.

Lopp 4/V4-3: Skafferbest och Jami Mikkonen till ledningen efter 100 meter efter en vass öppning. Öppnade på 1.33,5 första varvet. Blev utmanad över upploppet, men kämpade duktigt hela vägen in och höll undan med en hals till första årssegern. Kaksi Can i rygg på ledaren. Ut perfekt i andra ytter 500 kvar och styrdes på i tredjespår 350 kvar. Närmade sig sista biten, men fick inte grepp på ledaren. Juliblixten i tredje ytter. Kördes fram utvändigt ledaren varvet från mål. Försökte utamana över upploppet, men fick nöja sig med en tredjeplats.

Lopp 5/V4-4: Shakira Degli Dei och Gunnel Fredriksson fick en drömresa i andra ytter i hårt tempo. Kom sedan ner på innerspår i rygg på den nye ledaren runt slutsvängen och gick sedan ner på open stretch. Avgjorde med knapp marginal i sista steget. Hemmahästen Albiorix i tredje ytter. Till attack redan 950 kvar och avancerade snabbt på baksidan. Till ledningen 550 kvar och såg ut att gå mot seger, men åkte dit med nos mot smygkörd konkurrent. Master Shark i rygg på ledaren. Kom ut ett spår på sista långsidan, men valde att gå ner på innerspår igen i sista sväng. Satt fast över mål som trea.