Ny seger för Lucas

17-åringen Lucas Vikström slog till med en ny seger när det var breddlopp hemma på Skellefteåtravet på lördagen. Bakom egentränade Loke Faks spårade han hela vägen.

Kul för Lucas som leasar hästen och även tog över tränaransvaret för Loke Faks i januari. Lucas tog karriärens första kuskseger med stor häst då han vann med Lou Dana på Umåker den 4 februari och det tog bara 13 dagar innan det var dags för seger nummer två.

Skellefteåstravets amatörtränare Mikael Lindqvist tog årets första seger både som kusk och tränare när han vann med egentränade Wilmer West efter en styrning som blev helt perfekt.

Här är kortreferat från lördagens alla lopp på Skellefteåtravet.

Lopp 1 (V4-1): Storfavoriten Bork Faxa tog sin tredje raka seger och är alltjämt obesegrad. Var uppe som tvåa varvet från mål och tog då upp jakten på ledande Mattis. Stefan Johansson gick ut utvändigt på sista långsidan och hade avgjort loppet redan i sista sväng. Vann lätt med fyra längder före en positiv Stjärnpinglan, som kom tillbaka starkt efter en galopp 550 kvar där hon tappade 15-20 meter.

Lopp 2 (V4-2): Ledning från start till mål för 17-oddsaren Limus Agatzi som lyckades hålla täten från innerspår tillsammans med Heidi Hiltunen. Höll undan säkert över upploppet med 1,5 längder före favoriten Ovicii. Umåkerhästen tog därmed  karriärens första seger i sjätte starten.

Lopp 3 (V4-3): Lawless Laday satt instängd som fyra på innerspår efter ett varv, men 850 meter från mål hittade Antero Heinonen ut i tredje ytter och fick en perfekt rygg i favoriten Inbyprinsen. Kördes fram utvändigt ledande Shakira Degli Dei i slutsvängen och avgjorde med en säker längd till slut.

Lopp 4 (V4-4): Sulaiman O.K och Gunnel Fredriksson blev av med ledningen i första sväng, men lämnade sedan tredje invändigt efter drygt 500 meter och satte sig utvändigt ledaren. Kopplade grepp in på upploppet i detta långlopp och höll undan med knapp marginal i en tät slutstrid.

– Sulaiman O.K bromsade till då han fick syn på en fotograf vid mållinjen, men tur att han inte bromsade så mycket att han tappade segern, sade Gunnel Fredriksson i segerintervjun.

Lopp 5 (V5-1): Loke Faks stack direkt till ledningen. Kusken Lucas Vikström svarade sedan sin position bestämt när favoriten Stilig kom fram utvändigt efter en bit och tryckte på. Gick undan med en säker längd över upploppet och vann närmast före Lill Evert, som testade på open stretch till slut.

Lopp 6 (V5-2): Hemmahästen Wilmer West öppnade bra och Mikael Lindqvist valde att ta rygg ledaren. Väntade in open stretch och avgjorde med knapp marginal i tät slutstrid mellan flera hästar.

Lopp 7 (V5-3): Cash’Em i tredje ytter och fick sedan draghjälp i tredjespår i slutsvängen. Fångade in ledande Coal Trader i de sista stegen in mot mål efter en stark spurt tillsammans med Jenny Engfors i vagnen. Blev också dagssnabbast denna tävlingsdag på 1.15,4a/1640 meter.

Lopp 8 (V5-4): Dannerohästen Latino hamnade i tredje ytter efter en bit, men Per-Arne Lindström ville framåt 1350 kvar och sköljde förbi täthästarna efter ett varv. Var helt överlägsen till slut.

Lopp 9 (V5-5): All My Dreams avslutade med en liten skräll i sin första start sedan i slutet av september. Satt i rygg ledaren vilket blev tredje invändigt när Syster Sol forcerades till täten. All My Dreams tappade någon längd på tätduon i sista sväng, men hade hela tiden fritt fram och sista 100 fick Katarina Palomäki bra snurr på sin häst som avgjorde säkert med en halv längd till slut.