Lucas slog till med sin första seger

17-åringen Lucas H Vikström tog sitt livs första seger när han vann med egentränade Lou Dana vid söndagens tävlingar på Umåker.

Lucas som vunnit många lopp som ponnykusk körde sitt första lopp med stor häst sommaren 2016. Nu kom alltså den första segern i den 29:e starten bakom sjuåriga stoet Lou Dana, som Lucas leasar själv och även tränar sedan en månad tillbaka.

Lou Dana fick en resa i andra-tredje ytter i ett P21-lopp och styrdes ut till anfall i tredjespår 850 kvar. På sista bortre långsidan kom hon fram utvändigt ledande Johan Oblyg med Susanne H Osterling och sista biten in mot mål avgjorde Lou Dana säkert med en halv längd. Lou Dana var en 27-oddsare på toton och segertiden skrevs till 1.18,8/2160 meter.

Inom Grand Slam V75 blev två andraplatser bästa facit för Skellefteåtravet.

Eventuelle 39-oddsaren Storvinna var tvåa bakom Stålville efter att ha hamnat bra till i fjärde ytter från tillägg och serverats en fin resa av Jens Eriksson.

– Vi skuggade vinnaren loppet igenom och ett tag i början av upploppet trodde jag att vi skulle koppla grepp. Men Storvinna är svår att vinna med, inte minst över medeldistans och längre distanser, och nu bromsade hon till sista 20 meterna, säger Jens.

En andraplats blev det också för Jan Hällgrens Sambucus P.R som med Jenny Engfors i vagnen fullföljde positivt bakom storfavoriten Roger America. I ett lopp som kördes i ett högt uppskruvat tempo landade Sambucus P.R på 1.14,8/1640 meter, vilket är helt okej på vinterbana den här årstiden.