Katla tvåa i Dubbelcupen

Det blev inga Skelleftesegrar vid fredagskvällen V64-tävlingar i Boden, men två andraplatser finns i alla fall att rapportera om.

Jerker Bjurmans Katla Kiro stod ensam på start i ett försök till Dubbelcupen och kördes också i ledningen av John Östman. Det såg länge bra ut då Katla Kiro fick bestämma på 1.29,3 första varvet, men den norska stjärnan och trippelmiljonären Myr Faksen var helt enkelt för snabb då Hanna Olofsson satte full fart runt slutsvängen.

Katla Kiro hade ingen chans att svara och var slagen med sju längder i mål, men höll ifrån sig övriga på behörigt avstånd och tjänade 25 000 kronor som tvåa på 1.28,7/2140 meter. Det betyder att Katla Kiro redan passerat 100 000 kronor i insprungna pengar i år efter tre starter.

Lena Dahlbäcks Vårvind har haft ett par tunga månader då hon uppträtt knepigt i loppen och haft många galopper, men den här gången skötte hon sig utmärkt och spurtade in som tvåa på 1.27,5/1660 meter bakom favoriten Åstas Marcus efter en resa i sjätte ytter.