Hallå där Hampus Eriksson!

Ryktet går att du köpt en gård i Skellefteåtrakten? En gård som dessutom har en riktigt härlig travhistoria! Berätta!

Hej! Ja det stämmer bra! Vi skrev klart allt igår så det har inte riktigt hunnit sjunka in ännu. Men vi har köpt en hästgård i Ersmarksbodarna som ägts av Harriet och Jan Åberg. Känner såklart till att de fött upp alla Bodbäckshästarna i stallet på gården, vilket känns jättehäftigt! Speciellt då jag möter en av de framgångsrikaste uppfödningarna dagligen på mina träningsrundor i form av Bodbäckssiv. Sen känner ju hela travsverige till Bodbäckspålle som Stig Lindmark hade fina framgångar med, det känns otroligt inspirerande att hästar av den kalibern är uppfödda på gården som vi köpt . Det är verkligen en gedigen travhistoria i väggarna på det stallet.

Dina hästar behöver inte flytta så långt?

Nej, gården ligger ca 4,5 km från mina föräldrars gård i Spisen där jag har våra travhästar idag.Jag kommer kunna träna hästarna på samma träningsmöjligheter som jag haft sedan jag började köra häst med Farfar och det börjar ju vara många år sedan nu.

Vi är ju några amatörer i den trakten som hjälps med en rund & rakbana som heter Markvalla, Jessica Lindgren & Magnus Carlsson är jätteduktiga att hålla den banan i toppskick. Det känns väldigt bra att slippa byta träningsmöjligheter då jag har min filosofi om hur jag vill träna mina hästar. Något som vuxit fram genom åren sen är man såklart alltid öppen för nytänk men har en grundtanke hur jag lägger upp träningen för hästarna. Det brukar ju ta lite tid innan man kommer rätt på det om man byter träningsmöjligheter. Och jag trivs så otroligt bra i det området då jag vuxit upp där med både människor och landskapet. Huset är ca 135 kvm sen är det ett stall med 8 boxar. Det känns lite farligt med så mycket platser att kunna fylla upp! Tur att jag har goda vänner som jag gärna delar stall med så slipper jag fylla upp hela själv då jag måste hinna jobba åxå. Det är ca 1 hektar mark med till gården så det räcker till hagar även om jag hoppas att kunna arrendera lite betesmark kring huset.

 

Hur ser familjen ut?  Det är jag och min sambo Fredrik och vår rottweiler Thia som eventuellt ska få bli mamma i sommar. Så har vi en tur så har en valpkull till sommaren, allt verkar ska ske samtidigt! Men det är ju bara kul även om det är mycket jobb.

När går flyttlasset då? Den 31 maj är inflyttningsdatum. Så laddar upp flytten med att åka på Elitloppshelgen för första gången i livet trots att man varit travnörd hela livet, tillsammas med min bästa vän & stallsambo Jennifer Lundström. Så jag lär vara full med travinspiration lagom till vi ska bära flyttkartonger veckan efter elitloppsresan.

Men nu i första skedet kommer hästarna så kvar, hos Mamma och Pappa. Vi kommer renovera nedervåningen på huset innan vi flyttar in. Så det lär vara fullt upp med det.
Pappa har nyss blivit pensionär och är en otrolig klippa i stallet och även med hästarna så han kommer få ta beslutet då hästarna ska flyttas över till vår gård i stället.
Stallet ska vi måla upp och fixa till innan vi ställer dit några hästar men huset kommer vara prio ett. Allt tar ju sin tid så vi får ta allt eftersom. Känns som en gård med otroligt mycket potential och stora möjligheter i alla fall!

Vad har du för hästar nu?
För dagen så har vi 3 varmblod och sen står även Jennifer uppstallad hos oss med sitt varmblod så vi har 4 hästar i stallet i Spisen för dagen.

Du startar två av dom på lördag –  Hur ser du på chanserna?
Tycker att det kan bli en spännande Lördag för stallet.
Theo d’Estinó gör debut i min regi en riktigt trevlig och fin farbror. Han lever nog på sin stryka och känns som en riktigt lång luffsare. Han har ju aldrig tävlat på isbana så det är ju ett frågetecken. Men det känns som en rejäl häst och han har bara känns fin hemma. Så man vet ju aldrig kanske kan han skrälla till redan i regidebuten.

Kasper Sånna har haft tråkiga utgångslägen och det har strulat lite i loppen senaste tiden så raden är lite missvisande. Men det är en häst som jag håller högt, vi väntar på lite tur i loppen och hoppas att vi ska ha det på Lördag. Är nöjd över hans årsdebut i Boden.

 

Slutligen Hampus – du förstår ju att frågan måste komma=) Hur många kallblod ska du nu köpa in?
Haha! det känns ju verkligen som att det börjar vara på tiden med ett kallblod speciellt nu. Jag har sagt att jag absolut ska ha tränat ett kallblod innan jag dör i alla fall.

Har ju en bra kallblodsmentor i Jessica då jag redan brukar köra i lag med henne ibland. Så då vi landat i flytt, renoveringar, eventuella hundvalpar och hästar så dyker det med all säkerhet upp ett kallblod på min träningslista.

Jag har aldrig tränat ett kallblod tidigare så det kan ju bli en stor utmaning men det gör ju bara att man utvecklas som tränare. Dock har jag ju skött om flera då jag jobbat hos olika proffstränare.  Lite rolig info är att jag satt och körde Bodbäcksivs mamma Bodbäckslisa varje dag i ett halvår då jag jobbade hos Anders Stenman. Så lite kopplingar till – förutom att vi köpt Bodbäcksgården har jag allt även till Bodbäckshästarna.

Och det är ju otroligt charmiga och fina. Så får hoppas att jag hittar något kallblod som vi faller för och som kommer passa i vårt stall.
Så kanske får Bodbäcksgården ett riktigt bra kallblod igen om några år!