Forsvira starkast till slut

Åttaåriga stoet Forsvira tog säsongens första seger i samband med Bodentravets lunchomgång på fredagen.

Jan Gustavssons starka sto kördes offensivt av Jens Eriksson och var tidigt framme utvändigt om ledaren. In på upploppet såg Forsvira slagen ut då det kom attacker bakifrån, men på målrakan fungerade det bättre och Forsvira kontrade till en säker seger sista 100 meterna. Segertiden skrevs till 1.32,0a/2140 meter.

Jan Gustavsson fick också med sig ett fjärdepris i samma lopp. Forspärla gav ett bra formintryck då hon höll farten fint hela vägen utan att få fritt i tid. Totalt belönades dessa resultat med 30 300 kronor.

Trea i loppet var årsdebuterande Marre R.F, tränad av Jerker Bjurman, som backades ner invändigt i kön efter att ha blivit hängande efter start. Marre R.F kom ut på sista bortre långsidan och efter en stark slutkurva i vida spår såg hon ut som en vinnare när fältet kom in på upploppet. Marre R.F fick dock inte travet att flyta sista 100 och Ove A Lindqvist fick köra på säkerhet sista biten för att undvika upploppsgalopp.

Bertil Ådins Risådina har inlett 2018 starkt och tog nu säsongens andra seger. Risådina kom iväg bra från tillägg och fick efterhand andra par utvändigt. Ådin serverade sedan sin häst ett helt perfekt lopp och när han lyfte ut till attack i utgången av sista sväng var det ingen som kunde stå emot det femåriga stoet från Risåtjärn. Segermargianlen ner till tvåan Charmig blev 1,5 längd och segertiden skrevs till 1.32,6/1660 meter.

Stefan Lundmark hade båda sina starthästar Rally Esset och Mystic Accident inom V65-omgången – och det var inte långt borta att det blivit en jättesnygg stalldubbel.

Båda hästarna gjorde comeback efter lång tävlingsfrånvaro och Rally Esset visade att han verkligen var väl förberedd. Ove A Lindqvist gav visserligen hästen en jättefin resa i andra-tredje ytter och ryggar fram till upploppet, men hästen avgjorde sedan lekande lätt med fem längder till slut på 1.16,7/2160 meter.

Mystic Accident kördes direkt till spets i sitt långlopp för att sedan släppa. Efterhand blev det tredje inner, men Ove A Lindqvist valde att lämna den positionen varvet från mål då han gick ut och tog dödens. Efter en stark slutrunda hade Mystiic Accident klart grepp mitt på upploppet, men sista biten tappade han lite spänst och kort före mål blev han infångad av Onboard Broline som hade en vass spurt kvar.

Likafullt en klart godkänd insats av Mystic Accident som inte startat sedan mitten av juli. Och för Stefan Lundmarks stall gav utflykten till Boden 37 500 kronor i prispengar.