Risådina en vinnare igen

Amatörtränaren Bertil Ådin från Risåtjärn tog sin första seger på över ett år då egentränade femåringsstoet Risådina spurtade hem ett kallblodslopp i Boden på söndagen till glada oddset 17,32.

Risådina hamnade bra till i andra ytter och när finsktränade Charmig galopperade framför henne i sista sväng kunde Risådina kliva fram och sätta klorna i ledande favoriten Balder M.B med Ulf Ohlsson.

Till slut avgjorde Risådina enkelt med två längder och segertiden blev 1.31,6/1640 meter.

Bertil Ådins sto inledde karriären lovande med debutseger sommaren 2016 som treåring, men sedan har det strulat en del och det har blivit mycket galopper i loppen. Det här var nu Risådinas andra seger i tolfte starten.

Flytet för Jens Eriksson höll i sig även denna tävlingsdag. Efter V75-triumfen med Zorro Swing på Bergsåker på lördagen åkte han på söndagen upp till Boden och vann med Viktoria Swing i ett lopp som ingick i Grand Slam 75.

I ett stolopp hamnande Jens fint till i tredje par utvändigt varvet från mål efter att ha inlett från dubbla tillägg och mitt i slutsvängen valde han att sätta in slutstöten. 1.15,3 sista 400 räckte nu för att avgöra med klara 1,5 längder till slut. Segertiden blev 1.16,7/2180 meter och förstapriset var 35 000 kronor.

– Viktoria Swing gjorde ett bra lopp även senast i Boden, men då var vi tvungna att anfalla redan varvet från och då stumnade hon på upploppet. Det blev dock en bra genomkörare inför den här starten och hon har en bra speed när hon får spara den till slut, sade Jens Eriksson i segerintervjun efter loppet.

Jens fick också tillfälle att kommentera Zorro Swing, som inledde året med V75-seger på Bergsåker dagen innan.

– Det är en otroligt fin häst som nu fick visa sig för den stora skaran.

Tränare till Viktoria Swing är Jens pappa Kjell-Ove Eriksson, som även fick med sig ett femtepris i Boden då Stilig spurtade bra över upploppet och bara var en halv längd från andraplatsen efter att ha suttit långt ner i kön.