Lovinna premiärvinnare

Hemmahästarna Lovinna och Juliblixten bjöd på en härlig duell vid tisdagens premiärtävlingar på Skellefteåtravet.

Favoriten Juliblixten såg ut att kunna komma tillbaka och vinna trots galopp, men sista biten in mot mål kontrade Lovinna till seger tillsammans med sin tränare Jessica Lindgren i sulkyn.

Kort om loppen från lunchtävlingarna:

Lopp 1: Roger Nilsson blev årets första vinnare på Skellefteåtravet tillsammans med sin egen träningshäst Global Racecourse, som efter en resa i tredje ytter svarade anfall 800 kvar och sedan kom fram utvändigt ledande Selenge 500 kvar. Det stod och vägde en bit in på upploppet, men sista biten gick Global Racecourse undan med 1,5 längder. Trea blev hemmahästen Majet Af Djupmyra från rygg ledaren.

Lopp 2 (V4-1): Mr Sånna togs ganska lugnt från start, men skickades sedan framåt och fick överta ledningen av stallkompisen Strong Lady Edla i utgången av första sväng. Efter ett lugnt inledningsvarv fick Bodenhåsten lite småpress under slutrundan, men in på upploppet tackade Hanna Olofsson för sällskapet och lät Mr Sånna sticka undan med sex längder. Gobo’s Mystery avslutade helt okej från sjätte ytter, men hade en del trafikproblem på vägen och fick rikta in sig på att fixa andrapriset. Trea blev Wasa Windy som höll godkänt efter att ha klivit fram i dödens 1350 kvar.

Lopp 3 (V4-2): Lovinna började utvändigt ledaren, men tog över ledningen dryga varvet från mål. Såg slagen ut ett tag på upploppet, men kontrade till seger sista 50 meterna. Juliblixten tog sig en galopp efter 400 meter och fick jaga ikapp fältet. Gick med i tredjespår varvet från mål och såg ut att koppla grepp mitt på upploppet. Var dock inte körbar till slut och blev utkontrad. Långväga gästen Wild Fakson i fjärde ytter, gick på i tredjespår 1300 kvar och var framme som trea 800 kvar. Kunde inte utmana om segern utan fick nöja sig med tredjeplatsen.

Lopp 4 (V4-3): Favoriten Transcendence, tränad av Robert Bergh, kördes fram i dödens 1300 kvar och övertog ledningen kort senare. Galopperade oväntat 550 kvar, men kusken Janne Norberg fick ner hästen i trav igen och tog upp jakten på täten. Var starkast över upploppet och visade hög kapacitet för klassen. Eventuelle 53-oddsaren Tommaso America sensationell tvåa efter att ha harvat utvändigt om ledaren större delen av loppet. Tigerfeet Dynamite i femte ytter varvet från mål. Styrdes på i tredjespår 800 kvar och fullföljde positivt som trea.

Lopp 5 (V4-4): Umåkerhästen Missil Brodde hamnade bra till i andra ytter och kördes sedan spårsnålt av Ove A Lindqvist som gick ner i rygg på ledaren 600 kvar då den möjligheten dök upp. Utnyttjade sedan open stretch på målrakan och avgjorde säkert med en halv längd till slut. Wasa Warrior sist utvändigt. Anföll 1300 kvar och fick sedan draghjälp i tredjespår. Bra avslutning som tvåa från jobbigt utgångsläge. Cash’Em trea från ledningen.