Härlig V75-lördag för familjen Eriksson

Skelleftehästen Zorro Swing rivstartade travåret 2018 med en V75-seger på Bergsåker tillsammans med sin tränare Jens Eriksson, då årets första V75-omgång avgjordes på lördagen utanför Sundsvall.

Efter att ha hittat ett bra slagläge i tredje par utvändigt avslutade Zorro Swing sylvasst över upploppet och avgjorde klass I-försöket relativt enkelt med 1,5 längder via en avslutning på 1.10,5 sista 500.

Segern var värd 125 000 kronor och Skellefteåtravet hade en härlig lördag på Bergsåker. Förutom Zorro Swing var Jerker Bjurmans Katla Kiro tvåa i kallblodsloppet, vilket betydde att hon passerade en miljon kronor i insprungna pengar.

2017 blev Skellefteregionen helt utan V75-seger under ett helt kalanderår, men nu slog alltså Zorro Swing till redan i årets första V75-omgång.

Från ett tredjespår bakom startbilen hamnade Jens Eriksson bra till i tredje ytter i detta sprinterlopp där det blev bra tempo i täten, då Västerbo Grosbois tryckte upp farten utvändigt om ledande Pacific W.F. Runt sista sväng anföll Harmon Boko från andra ytter och i det angreppet följde Zorro Swing med innan han styrdes ut till eget anfall i utgången av slutsvängen.

Tidigt inne på målrakan syntes att Zorro Swing hade den bästa farten och redan 80-90 meter före mål hade han kopplat greppet. Och redan 50 kvar valde Jens Eriksson att göra segergest. Säkert en underbar känsla för Jens som övertog träningen av Zorro Swing i september.

Zorro Swing är uppfödd och ägd av Kjell-Ove och Anita Eriksson på Backa Gård i Ursviken, så det här var en riktig familjeseger.

Noteras ska att Zorro Swing sänkte sitt rekord till 1.13,6a/1640 meter. Han tog nu sin sjunde seger i karriären, den första över sprinterdistans. Vinnaroddset för Zorro Swings anhängare skrevs till 12.25.

Katla Kiro var ute och tävlade över lång distans i kallblodsloppet på V75 och dessa förutsättningar trivs hon bäst med. Som eventuell 100-oddsare öppnade hon bättre än vanligt och satt tidigt i tredje par utvändigt, men kusken John Östman valde att flytta ner i fjärde par invändigt i utgången av första sväng.

På sista bortre långsidan kom Katla Kiro fram ett hack och satt då i rygg på blivande vinnaren Tand Tuff med Jan-Olov Persson. In på upploppet fick Tand Tuff luckan och plockade direkt ner ledande Eldvin. Katla Kiro hittade ut ett spår dryga 100 meter före mål och i en hård batalj om andrapriset höll hon nosen före Art Kjarvald.

Tand Tuff vann med 3,5 längder på 1.26,2/2640 meter. Katla Kiro landade på 1.26,4 efter att ha klockats till 1.25,3 sista 500. Andraplatsen var värd 62 500 kronor och Katla Kiro blev nu miljonär i sin 75:e start i livet.