Härlig start på nya året för Risåelden och Sambucus P.R

Det nya travåret började med en efterlängtad seger för Christian Månssons stall då kallblodet Risåelden vann vid Bodentravets årspremiär på nyårsdagen.

I vanlig ordning öppnade Risåelden snabbt bakom startbilen och när flera invändiga konkurrenter galopperade i inledningen av loppet så kunde Månsson väldigt enkelt sticka till ledningen in i första sväng.
Efter att fått tre snälla lopp tidigare i vinter valde Christian Månsson att köra i ledningen hela vägen den här gången. Något som också höll i detta sprinterlopp. Risåelden fick öppna på 1.30,8 första varvet och via en avslutning på 1.27,9 sista 400 blev det till slut en säker seger med en halv längd. Över upploppet försökte utvändige Askehaug Kongen att utmana, men han kom aldrig farligt nära.
Månsson andra häst Dale Oda liftade med till ett fjärdepris efter en resa i andra ytter, vilket betydde att stallet fick med sig 30300 kronor i prispengar från årspremiären.
Christian Månsson hade ett jobbigt 2017 då stallet drogs med rhinovirus en stor del av säsongen. Därför värmde den här segern väldigt mycket och Chrille gjorde också segergest när han passerade mållinjen som etta.
För Risåelden var det första segern sedan juni 2016. Precis som för många andra hästar i Månssons stall blev 2017 en riktig mellansäsong för Risåelden som bara startade sporadiskt mellan sina sjukdomar och aldrig hittade någon formtopp under året.
Men nu verkar den nyblivne sjuåringen ha hittat stilen igen och han blir spännande att följa den här säsongen.

Jan Hällgrens stjärna Sambucus P.R inledde också det nya året med seger. Vikarierande kusken Peter Wikström körde hästen för första gången och han lyckades perfekt med sitt taktiska upplägg.
Sambucus P.R öppnade snabbast av alla och avgjorde spetsstriden direkt, men när Petter Lundberg satte fart framåt med favoriten Nochebuena Face valde Peter Wikström att släppa redan efter 400 meter.
Sedan gick det väldigt sakta i detta långlopp (1.18,9 första 2000) innan allting avgjordes i en rykande snabb avslutning. Peter Wikström satt kvar i rygg på ledaren fram till upploppet, då han lyfte ut Sambucus P.R till attack och med full spänst över mål avgjorde Skelleftehästen med en hals till slut. Detta via snabba 1.09,2 sista 400 meterna på isbana.

På Skellefteåtravets nya hemsida kommer vi under året att rapportera om alla segrar som banans hästar kammar hem. Det kommer också att bli rapporter när Skellefteåtravet tar framskjutna placeringar i V75 och i andra större lopp.
Så välkommen tillbaka hit!