Gyri Gutten tuffast över upploppet

Susanna Grahn tog årets första tränarseger när Gyri Gutten vann i Boden på lördagskvällen. Trots en resa utvändigt ledaren var Gyri Gutten tuffast över upploppet och segermarginalen ner till tvåan Polar Linus blev 1,5 längd.

Det såg dock kritisk ut vid ingången till slutsvängen då Peter Wikström kastade loss Stjärnvin Linn från tredje ytter och snabbt tog sig fram i tredjespår.

– Peter var nästan förbi oss, men jag hade mycket kvar och körde på säkerhet då det var första gången som jag körde honom i lopp, sade kusken John Östman i segerintervjun.

Ledande Risåelden försvarade sig med med galopp i sista sväng samtidigt som Gyri Gutten svarade upp sitt andraspår och sedan kom in på målrakan med grepp om händelserna. Ett övertag som han sedan aldrig släppte. Segertiden skrevs till 1.31,4/2160 meter.

– Han tog sig samman och vann med krafter kvar. Brodd är nog inte det bästa för honom, men han gör det bra ändå även om det känns som en häst som passar bättre på sommarbana, sade John Östman.

Tränarsambon Mats Utter har de senaste åren handlat flera kallblod från Norge och alla har levererat i sin nya regi. Art Nattfari, Loke Faks och Skaane Jo är andra hästar som skördat fina framgångar hos Susanna Grahn, vars amatörstall nästan drog in 400 000 kronor under förra året.

– Vi har skaffat oss bra kontakter i Norge och har samtidigt haft tur med de hästar vi har köpt, sade Mats Utter ödmjukt i segerintervjun.

Skelleftehästen Stjärnvin Linn stumnade sista 100 och föll tillbaka till en sjätteplats.