Fina V75-placeringar för Jens

Jens Eriksson avslutade sitt 2017 med att ta två framskjutna placeringar när V75 kördes på Umåker på juldagen.
Både Storvinna och Zorro Swing tog en tredjeplats och sprang in 25 000 kronor vardera. Jens blev därmed bäst av banans proffstränare vad gäller inkörda pengar under året med 572 600 kronor på totalt 92 starter.
Storvinna överraskade stort då hon spurtade in som trea som eventuell 51-oddsare efter en invändig smygresa. Bland hästarna som hon spurtade förbi på upploppet återfanns Spik Vilja, som var V75-omgångens största favorit. På isbana noterade Storvinna 1.27,0a/1640 meter.
Zorro Swing tillhörde favoriterna i sitt V75-lopp trots att han inledde från bakspår. Jens Eriksson hamnade hyggligt till i fjärde par utvändigt, men valde att sitta kvar när det kom tidiga attacker i tredjespår. Zorro Swing drogs därmed sist och tvingades gå med i mycket vida spår runt slutsvängen. Efter en vass avslutning tog Zorro Swing flera placeringar över upploppet och när mållinjen passerades var han trea, knappt slagen om andrapriset på sluttiden 1.16,3a/2140 meter.